ABS

Az ABS, Active Body System a teljes testre koncentrált, több munkaállomásos, köredzés rendszerű funkcionális mozgásforma, ahol minden eszköz, átgondolt, tudatos fejlesztés eredménye.

Hasonlít a Crossfitre, de jelentős részben mégis eltér. A Crossfit ugyanis a saját testsúlyon kívül egyéb súlyokat is használ, amikkel pl állásból történő nyomást végez, ami rossz hatással van a csigolyákra, terheli a gerincet, károsítja az egészséget.  Az ABS mindenkor szem előtt tartja a teljes test egészségét, gyakorlatait, sporteszközeit ennek szellemében fejlesztette ki.

Amiben még egyediek vagyunk:

  • Az ABS gyakorlatba kardiós elemek kapcsolódnak, igénybe véve a tüdőt. Amellett, hogy az izmokat megdolgozzuk, el is fáradunk, így fejlesztjük az erő-állóképességet.
  • A másik jelentős különbség, hogy a gyakorlatokat, így minden húzó, toló mozgást rotálással, azaz törzsfordítással végezünk. Például egy tolódzkodásnál oldalra visszük ki a lábat, ezzel vonva be a törzset. Az edzések központjában a törzs megerősítése áll.
  • Figyelünk arra, hogy a gyakorlatok zömét könnyebben is végre lehessen hajtani. Kikönnyítjük a nehéz feladatokat, hogy a kezdő vagy épp túlsúlyos vendég is élvezhesse az edzést. Gyakorlatok könnyebb változatban is léteznek, egyedileg kiépített sportszereinknek köszönhetően.

Sok kiegészítő eszközt használunk az ABS-ben, mint battle rope, kifutó hám, kettlebell, medicin labdák, CrossCore, riptrainer, labdadobó, gyűrű, lépcsők, felugrók, kalapács, gömbcsuklós súlyzórúd. Ezekkel az eszközökkel színessé, sokoldalúvá tesszük a köredzéseket.

  • Battle rope: korszerű kondicionáló és erősítő eszköz, amire teljes sportprogramok is építhetők. Élsportolók és átlag felhasználók számára is eredményes edzésmunkát ígér, a kötél ritmusos mozgatása.
  • Súlyhúzó gumi hám: kiváló kitörésekre. A koordinált mozdulatok növelik a robbanékonyságot, a dinamikus erőt.
  • Kalapács: Számos csapási mód variálható, a lényeg, hogy a test mindkét oldala szinkronban legyen átmozgatva.

Az ABS-sel kitűnően fejleszthető az erő-állóképesség, a max erő, a gyorsaság, az izomerő pedig célirányosan.