+36 (20) 290 1230

Győr, ETO Park, II. emelet
Nagysándor József u. 31. , 9027 Hungary

©2019 by dr. Varga Alexandra. Proudly created with Wix.com

Rekreáció

Nyújtás, stretching

Ahogy Zsirai Milán, budapesti kollégánk is egyszer már megírta:

A nyújtás azért előnyös, mert:

  • fokozza az ízületi mozgásterjedelmet

  • lehetővé teszi az antagonista izomcsoportok fejleszthetőségét

  • fokozza az edzésmunka tolerálhatóságát

  • javítja a testtartást

  • csökkenti az izommerevséget, javítja az izomzat ellazulását, mellyel javul az izmok vérellátása, oxigenizációja.

  • gyorsítja a szervezet edzés utáni regenerációját

  • javítja a teljesítményt.

Egy biztos, Mindenki számára egy élmény.

Nyújtás keddenként és csütörtökönként este 19:00-20:00-ig.

Sószoba, száraz sóterápia

A Yakuza Fitnessben a leghatékonyabb sóterápiás kezelésre nyílik lehetőség, ez pedig a száraz sóterápia. A száraz sóterápia lényege, hogy egy titán-króm-molibdén-vanádium ötvözetből lévő daráló ledarálja az amúgy is apró sószemeket 2-3 mikronnál kisebb szemcsékre. Ezeket a mikroszkopikus méretű sószemcséket a darálóhoz kapcsolódó ventilátor porlasztja be a 12 nm-es sószobánkba.

Ezeket a mikroszkopikus sószemcséket belélegezzük és mivel a hörgőkapu bejárata 5 mikron átmérőjű, így a speciális őrlővel ledarált sószemcsék méretükből kifolyólag könnyen eljutnak a hörgőkig. Ott feloldódnak, nyákot képeznek, kifejtik áldásos gyulladáscsökkentő hatásukat, ami az asztma alapproblémája és természetes úton kitisztulnak a tüdőből.

Nálunk a sószoba fala sótéglákkal és sósziklákból kirakott hátulról megvilágított design elemekkel van felépítve. A sószobát gyerekek is használják, ezért a mennyezetet barlang hatásúra festettük, építettük ki. Így, ha valaki bejön a mi sószobánkba, igazából úgy érezheti magát, mintha egy sóbarlangba jönne be.

Masszázs

A test és a lélek elválaszthatatlan egységet alkot, a masszázs pedig igen hatásosan foglalkozik mindkettővel.
A masszázs ősi terápiás módszer, egyidős az emberiség történetével. Egyre nagyobb érdeklődés övezi ezt a gyógymódot, amely nem csupán a mozgásszervi betegségek esetén nyújthat enyhülést, hanem kiválóan ellensúlyozza a stressz káros hatásait is.
A masszázs közvetlen, izmokra és izületekre gyakorolt hatása talán a leggyorsabban észrevehető változás, hasonlóan látványos a bőr szépülése is. A keringés stimulálása növeli a bőr rugalmasságát és elősegíti a sejtek megújulását.
A masszázs fokozza a vérkeringést, támogatja az idegrendszer működését, amely kihat az érzelmeinkre és a hormonháztartásunkra egyaránt.
Nyugtató hatás: a masszázs idegvégződésekre gyakorolt hatása elősegíti az ellazulást
Masszázs gyerekeknek: a masszázs nemcsak rehabilitációként gyógyításra és fájdalomcsillapításra alkalmas, hanem prevencióként is: napjainkban a mozgásszegény életmód, az iskolában egész napos ülő helyzet, helytelen testtartás, egyoldalú fizikai terhelés kellemetlen lehet, hosszú távon akár fájdalommal is járhat, és kóros elváltozásokhoz vezethet. Helyezzünk hangsúlyt a megelőzésre, ne adjunk esélyt a betegségek kialakulására! Napjainkban nagyon sok gyermekre jellemző a hiperaktivitás. A masszázs segítségével a test megnyugszik, lelassul és relaxált, ellazult állapotba kerül.
Nyirokmasszázs: a nyirokkeringés feladata, hogy eltávolítsa a nyirokfolyadék-többletet a szövetekből, valamint a szervezet számára felesleges anyagokat, kórokozókat. A nyirokmasszázs még hatékonyabbá teszi a felesleges anyagok szervezetből valóeltávolításáért felelős nyirokelvezetést. Ennek fokozása rendkívül jó hatással van az ödémás betegekre, akiknél a pangó szövetközi folyadék okoz problémát.
Testpeeling: a kezelés eltávolítja az elhalt hámsejteket. A bőr felső rétegét a felhám alkotja, amelyet több rétegben elhelyezkedő hámsejtek építenek fel. Sejtjei három-négy hetente megújulnak, s az elhalt hámsejtek folyamatosan lehámlanak és elhagyják a bőrfelszínt; peelinggel ezt a folyamatot segítjük elő. A bőr megújulása következtében a pórusok szabaddá válnak, ami elősegíti a faggyú és méreganyagok távozását biztosító verejték ürülését.
Alakformálás Ultratone Futura Pro alakformáló biostimulációs gép segítségével: karcsúsítás és alakformálás, zsírleépítés és méretcsökkentés, salaktalanítás és cellulit kezelés, tónusfokozás és izomfejlesztés, sport és tréning, terápia és rehabilitáció. Az Ultratone rendszerek lényege, hogy az adott kezelési területen kívülről ható biostimulációs kezelés és az ezzel egyidőben bioenergetikai alapon működő, a szervezet belső rendszereit stimuláló, energetizáló kezelési módszerek együttes hatásmechanizmusa  fantasztikus és hosszú távú eredményeket biztosítanak.
Cellulit-kezelés: Korunk nagy problémája a narancsbőr, és ez nemcsak kozmetikai „jelenség” melyről sokan nem vesznek tudomást. Nagyobb gond az, hogy egyre fiatalabb korban jelentkezik akár 10-11 éves kislányoknál, és már nemcsak a hölgyeknél, hanem a férfiaknál is megjelent a túlsúly következtében ez a probléma. Tudni kell, hogy lehet narancsbőrünk akkor is, ha nincs súlyfeleslegünk. Ha viszont van egy kis többlet, akkor biztos, hogy narancsbőrünk is van. Ezzel a problémával foglalkozni kell. A testsúly csökkentése, életmódváltás mellett géppel végzett kezelés is sokat javíthat a narancsbőrön. A kezelés során elsődleges cél, hogy ezeken a területeken fokozzuk a vérkeringést és közvetve elősegítsük a lerakódott salakanyagok eltávozását.

Hidegterápia, krio szauna

Arról van szó, hogy a pácienst szélsőséges ( -120 °C és -170 °C közötti ) hőmérsékleti hatásnak teszik ki, 2 -3 perces időtartamra. Ennek következtében az alany hormonális és biokémiai változásokon esik át,  ezáltal jelentős mértékben növekszik a fájdalomcsillapítás iránti fogékonysága és ugyanakkor erőteljes pszichés serkentő hatás is kialakul.
Egyetlen kezelés után megszűnhet a fáradságérzés, a fáradt és túlterhelt izmok ellazulnak, fokozódik a bőr és a nyálkahártyák, valamint a belső szervek vérkeringése. Ezen kívül megfigyelhető az ödémák csökkenése is, a páciens gyulladáscsökkentő hormonjainak fokozott termelődése következtében.
A kezelés alatt az immunrendszer stimulációja történik, amely, ezáltal felülvizsgálja az emberi szervezetet, stabilizálja a hormonháztartást, az anyagcserét, és növeli az endorfintermelést (a boldogság hormonok termelését), amely egy bizonyos ideig fennmaradó jó közérzetet hoz létre.
Egy egész sor biokémiai folyamat megy végbe a szokatlanul alacsony hőmérsékleten. Ez a folyamat nagyobb mennyiségű energiát emészt fel, ami a zsírok oxidációja által történik, a víz és a széndioxid elválik.  Ez a tény bizonyítja a technológia hatékonyságát a túlsúly probléma és a narancsbőr kezelések esetében is.